Детальный опис технології виробництва рибного борошна

                                                                                                    Технологія виробництва борошна кормового з риби виконується в спеціальній установці УДС-50. 0.jpegДля приготування БКР в металевий термос апарату УДС-50 завантажують сухий розсипний наповнювач - поглинач жиру (пшеничні висівки, відсепарований від клітковини соняшниковий шрот). Наповнювач - жиропоглинач за допомогою спеціальних ножів які обертаються із швидкістю 2000 обертів за хвилину, протягом декількох секунд перетворюється в пилоподібний стовп. Ножі призводять в аеродинамічний стан пилоповітряне середовище вмісту металевого термоса.

 

aglomerator sm crТурбулентне повітря захоплює частинки наповнювача - жиропоглинача з дна термоса, надає їм прискорення в режимі відцентрового кругового руху і піднімає їх по спіралі за рахунок спеціальних ножів. В результаті тертя аеродинамічна суміш нагрівається. За кілька секунд роботи ротора сухі частинки наповнювача утворюють аеродинамічний кільцевої тор, постійно перемішуючись по всій висоті термоса. Далі на дно термоса подається рибна сировина. Ножі апарату подрібнюють цю сировину до розміру часток 0,1-0,8 мм, надають йому прискорення, і спрямовують в кільцевої тор, де відбувається його змішування з наповнювачем протягом декількох хвилин. 

За цей час контрольовані процеси внутрішнього тертя піднімають температуру суміші до 105-120° С. Завдяки цьому гігроскопічна волога суміші перетворюється на пару і видаляється. Білки і жири риби успішно сорбуються на поверхні носія. При вологості 7-9 одиниць готовий продукт БКР направляється з термоса установки на охолодження і просіювання, упаковується у відповідно марковану тару.

 

scheme