aglomerator 500

Відомі на сьогодні методики та способи одержання кормового продукту для тварин і птиці з рибної сировини мають дуже суттєві недоліки, а саме:

подрібнення, варка відходів риби, відділення бульйону від твердої фракції, обезжирення і сушка;

низька ефективність виробництва;

втрата цінних поживних речовин;

висока енергоємність процесів.

Саме тому нами розроблена та впроваджена принципово нова технологія отримання борошна рибного кормового з відходів риби (далі по тексту БКР) для раціонів сільськогосподарських тварин та птиці. БКР готується із стандартних морепродуктів - дрібної риби, свіжих продуктів її переробки - плавників, голів, внутрішніх органів, луски, а також рибної продукції, термін придатності якої для споживання людиною закінчився.

Головною відмінною рисою технології виробництва БКР є принцип зневоднення рибної сировини і одночасне забезпечення повного захисту всіх поживних і біологічно активних речовин риби від руйнування і біологічної інактивації шляхом їх сорбції на спеціальному білково-вуглеводневому носії рослинного походження.

Принцип виробництва БКР дозволяє отримати стабільний кормовий продукт із заданим рівнем сирого протеїну в діапазоні 40-60%, зберегти доступність всіх амінокислот для організму тварин і птиці, уникнути накопичення в складі борошна зайвих кількостей гістаміну і кадаверину і повністю убезпечити її від утворення гіцерозину. Розроблений та запроваджений нами принцип отримання борошна кормового з відходів риби забезпечує захист жирів готового корму від прогіркання, повністю зберігає в незмінному вигляді мінеральні речовини з риби і концентрує в своєму складі вітаміни А, Е, групи В, що володіють високою біологічною активністю для організму. БКР забезпечує ростостимулюючий ефект для організму і не викликає небезпеки розвитку ерозійних процесів в шлунку у молодняку птиці. Технологія БКР кардинально відрізняється від виробництва стандартного рибного борошна, тому що не вимагає процесу варіння рибного бульйону. На цей метод нами отримані відповідні патенти